Säljes / uthyres: hus i Fréjus Provence

homeIDstories.se vertical

Hus i Provence säljes /uthyres - (ägare: Fredrik och Johan Schlasberg)

Läs mer om när huset är ledigt för uthyrning plus

map

Se läget i Frejus på en större karta

Entry

Här känner man direkt att man är i Provence - en France

160 kvm i Fréjus i lugn miljö

Huset på 160 kvm ligger i den gamla romarstaden Fréjus 3 mil väster om Cannes och Antibes. Det finns ett 15-tal golfbanor i närheten. Man cyklar till ett närliggande utmärkt centrum vid en golfbana - Golf Valescure - på 10 minuter. Bageri, livsmedelsaffär, grönsaker, köttaffär, fiskaffär, apotek och tidningar. Man kan snedda genom en vackert skog, på en mountainbike om man vill. Det tar lite drygt fem minuter att köra bil till Medelhavet.

På ovanvåningen finns två stora sovrum, ett arbetsrum och ett badrum och en separat toalett. Från två av rummen kan man gå ut på en terass med milsvid utsikt mot Esterelbergen. På nedervåningen finns två sovrum, badrum, toalett och ett stort sammanhängande vardagsrum, matsal och kök. I vardagsrumsdelen är det 4-5 meter högt med bjälkar i taket. Matsal och kök ligger några trappsteg upp. Huset är ritat av en ganska känd arkitekt och har många personliga lösningar.

Interiörbilder

Om du är intresserad av att köpa eller hyra huset kan du få dig några bilder tillsända.

Entré

Nu har du kommit fram och ett nytt hem väntar. Öppna.

Hus i Provence

Ett charmigt och väldesignat hem på Rivieran

Terrace

Frukost- lunch- eller middagsbord. Eller bara stå vid räcket och titta ner mot poolen och alla buskar och träd. På andra sidan tomten finns en liten ravin med bl a korkekar. Krukor med citronträd och rosmarin ger färg och fingerdoft.

RooftopView

Utsikt från terassen på andra våningen. På kvällen lyser sluttningen av ljus.

Hus i Provence

Medelhavet ligger nära, men ett poolbad - 4.5 x 11 m - är inte helt fel

insyn i provence

Mörker och ljus blandas. Voléerna är ännu öppna och man ser matbordet och bakom det en stenmur i brösthöjd. Där kan man både hänga lite när maten lagas och ställa vackra rätter. Längst bak skymtar köket med sin nya gasspis.

På husets framsida finns en egen professionellt byggd boulebana.

väderutsikterVäderprognos för Fréjus

I avvaktan på försäljning kan detta hus kan hyras. Pris: 14-22 000 SEK/vecka

Mejla johan.schlasberg@IDstories.se

Referenser finns från tidigare gäster

Upptaget 2019:  12/4-22/5

Referenser, service och Huspärmen

Den bästa referensen har nog varit att många hyresgäster kommit tillbaka flera gånger och i flera fall tipsat sina vänner. Ett sympatiskt sätt att sprida lite kännedom om vårt hus. Vår husvärd Lucien finns alltid till hands för att lösa eventuella problem med huset och ge tips om lokala sevärdheter och inköpsställen.

Resvägar

På vägen från Nice, om man kommit med flyg, passerar man först Antibes och Cannes och efter c:a 3 mil når man Fréjus. Tar c:a 50 minuter med bil. Det går en utmärkt flygbuss - Se Pdf för tider - från Nice Aeroport till Fréjus center (Gare Routière). Tiderna finns också i Huspärmen. Både Fréjus och syskonstaden S:t Raphaël är hamnstäder med marinor och ett stort utbud av butiker och restauranger.

Fréjus med omnejd - utflykter

vykort från Provence

Ett vykort från Fréjus

I Fréjus finns den största - eller kanske näst största - amfiteatern utanför Rom. Den helrevoverades för några år sedan.

Vill man bada i det stora havet finns rikligt med både sandstränder och mer klippiga stränder lite österut. Österut hittar man också landstigningsplatsen för en av andra världskrigets stora operationer - Operation Dragoon. Över 300 000 soldater och 2.000 flygplan deltog i invasionen i juni 1944. Stranden är stenig och har mycket färre besökare än invasionsplatsen i Normandie, men är värt att både besöka och känna till.

Hus i Provence

Fréjus och S:t Raphaël är sammanväxta

S:t Raphael har en bra tågstation med goda förbindelser mot såväl Nice som Marseille. Det finns många butiker i staden och strandrestaurangerna ligger tätt.

Från S:t Raphael kan man också åka båt till S:t Tropez, den tar c:a en timme.

Skapad: Senast ändrad:

  • 57 Impasse des Charbonnières, La vieille Bergerie II, 836 00 Fréjus
  • GPS: Lat. 43° 26'55,58" N Long. 6° 46'1.14" O
  • Telefon: 00 33 (0) 4 94 40 51 42
  • Staden Fréjus (engelska)
  • Var Village Voice - English local
  • Väder i regionen Var - se S:t Raphaël
  • Mejla frågor
  • Kontakta Fredrik på +46 418 128 80 eller Johan på +46 40 611 20 15
  • Text och webb: Johan Schlasberg