home   IDstories logotyp StoryTeman och topplistor

Företagsgolf

TEMAN: Golf | Innovationer

Dropgolf

Dropgolf - fokus på närspel

Dropgolf är ett nytt sätt att spela golf på alla golfbanor i världen. Dropgolf har fokus på närspel och tar mindre tid - en innovation i tiden.

Droppa en boll var som helst mellan 100 och 10 meter från green. På fairway, i ruffen, i en bunker eller till och med bakom green, Dina medspelare droppar sina golfbollar på samma ställe.

Spela klart och notera resultaten i Dropgolfs unika globalt fungerande scorekort. Och fortsätt lugnt förbi nästa utslag.
Dropgolf is another attitude™.

Dropgolf är en behaglig promenad och ett omväxlande närspel på alla golfbanor. Se gärna de olika värdemodellerna för Golfklubbar och Företagsgolf

Dropgolf logotyp

Scorekort för Dropgolf

Varje bana i världen har scorekort som fungerar på enbart den banan och ingen annan. Ditt Dropgolf scorekort kan du använda på alla banor alltid. Dropgolf är könsneutralt och familjevänligt eftersom kvinnor och män, proffs och barn börjar spela på samma ställe.

scorekort
Du kan till och med använda ett Dropgolf scorekort när du spelar Tee golf.

Som golf spelas idag startar man alltid på tee, därför har vi döpt det till Tee golf. Dropgolf börjar aldrig på tee. I den gula kolumnen skriver man antalet slag till green, ska vara 1, och i den gröna kolumnen antalet slag på green. Par i Dropgolf är alltid 50.

Dropgolf har utvecklat en egen modell för att tävla i Dropgolf. Denna baseras på ens vanliga Hcp. Läs mer om hur man tävlar i Dropgolf .
Se hela Dropgolfs scorekort och hur det används .

Dropgolf har en stor hemsida där du kan läsa om golf, närspel, kvinnor och golf, konceptet Dropgolf, golf i framtiden med mera.

golf

Golf är lite av en krisbransch

Golf har under många år varit en ständigt växande bransch. Sedan några år har trenden vänt och allt fler slutar att spela golf. 2011 slutade c:a 4 miljoner i USA. I Sverige är det idag bara kö till ett fåtal klubbar. Flera studier har gjorts för att analysera problemen och föreslå lösningar.
Mer om golfbranschen i framtiden.

golf

Tid och företagsgolf

Det helt dominerande skälet till att allt fler slutar spela golf eler spelar färre golfrundor är att golf tar för lång tid. I ett citat som finns på vår hemsida säger flerfaldige vinnaren av Majors-tävlingar Gary Player att vi måste hitta på nya sätt att spela en runda golf fortare. Tid är av yttersta vikt för alla.

Det finns en särskild berättelse med fokus enbart på företagsgolf. Läs en [IDstory om Företagsgolf].

golf

Golfklubbar och Dropgolf

Dropgolf är ett innovativt sätt att intressera fler personer att spela golf och de som är aktiva att spela oftare. Dropgolf är ett komplement till Tee golf och man väljer efter situation och önskemål.

Dropgolf är ett modell för att ge golfklubbar fler greenfeegäster och för tränarna att ge fler lektioner i närspel.

Det håller på att växa fram en Lista med golfklubbar för Dropgolf.

Dropgolf har en värdemodell fär samverkan mellan golfklubbar och Dropgolf. Den är mycket enkel att förstå, administrera och berätta för andra. Bli partner med Dropgolf, så kan vi tillsammans få fler nöjda golfare.

Mer om Golfklubbar och Dropgolf.

Skapad: Senast ändrad: