homeIDstories.se 10 mest visade IDstories

Hyr/köp: hus i Provence

Charmigt hus i Provence säljes /uthyres
ägare: Fredrik och Johan Schlasberg

Läs om när huset är ledigt för uthyrning plus

Om försäljning av huset plus
Ni kan lugnt planera semestern här. Varför inte hyra en vecka eller två om ni funderar på att hitta något boende - detta hus eller något annat - i Provence!

map

Se läget i Frejus på en större karta

Entry

Här känner man att man är i Provence - en France. Boulebanan skymtas.
Men en varm trätrappa att sitta på för eftermiddagssol??

Entry

Trevlig idé. OK, c'est fait.

Hus i Provence

Medelhavet är nära, men ett poolbad - 4.5 x 11 m - är inte helt fel. Halva huset i bild.

160 kvm i Fréjus i lugn miljö

Huset ligger högt på en sluttning i den gamla romarstaden Fréjus 3 mil väster om Cannes och Antibes. Det finns ett 15-tal golfbanor i området. På 10 minuter kan man cykla till ett närliggande centrum - vid golfbanan 'Golf Valescure' - med ett bageri som öppnar innan man vaknat, livsmedelsaffär, grönsaker, köttaffär, fiskaffär, apotek och tidningar. Man kan snedda dit genom en öppen 'parkskog' på en mountainbike (finns 2) om man vill. Det tar lite drygt fem minuter att köra bil till Medelhavet.

På övervåningen finns två stora sovrum, ett arbetsrum och ett badrum och en separat toalett. Från två av rummen kan man gå ut på en terass med milsvid utsikt mot Esterelbergen. På nedervåningen finns två sovrum, badrum, toalett och ett stort sammanhängande vardagsrum, matsal och kök. Det känns spännande att öppna ytterdörren och komma in i vardagsrumsdelen med ett snedtak med kraftiga bjälkar, en topphöjd på 5 meter och se ut genom ett panoramafönster genom två mäktiga palmer. Matsal och kök ligger några trappsteg upp. Huset är ritat av en ganska känd arkitekt och har många personliga lösningar. Klassiskt provencalskt - klart charmigt. Om det skulle regna eller inte finns ett omfattande bibliotek i huset. WIFI - oui.

Exteriörbilder

Om du är intresserad av att köpa eller hyra huset kan du få dig några bilder tillsända.

Entré

Nu har du kommit fram och ett nytt hem väntar. Öppna.

Terrace

Frukost- lunch- eller middagsbord. Eller bara stå vid räcket och titta ner mot poolen och alla buskar och träd. På andra sidan tomten finns en liten ravin med bl a korkekar. Krukor med citronträd och rosmarin ger färg och fingerdoft. Utegrillen skymtas.

RooftopView

Utsikt från terassen på andra våningen. På kvällen lyser sluttningen av ljus.

insyn i provence

Mörker och ljus blandas. Voléerna är ännu öppna och man ser matbordet och bakom det en stenmur i brösthöjd. Där kan man både hänga lite när maten lagas och ställa vackra rätter. Längst bak skymtar köket med sin nya gasspis.

På husets framsida finns en egen professionellt byggd boulebana.

 

Upptaget 2019:   12/4-22/5, 13-18/6, 19-27/6, 8-21/7, 3-14/8

Pris: 14-22 000 SEK/vecka

Mejla johan.schlasberg@IDstories.se

Referenser finns från tidigare gäster

väderutsikterVäderprognos för Fréjus

Referenser, service och Huspärmen

Den bästa referensen är nog att många hyresgäster kommit tillbaka flera gånger och ofta tipsat sina vänner. Ett sympatiskt sätt att sprida lite kännedom om vårt hus och dess närmiljö. Vår husvärd Lucien finns nära till hands för att lösa eventuella frågor med huset. Det finns en Huspärm med skötselråd och tips om lokala sevärdheter, kartor och inköpsställen. Den finns också som Pdf. - en för huset och en för 'allt annat'. Uppdateringar görs löpande.

Outdoor laundry drying

Här såg tidigare ganska trist ut med en tvättställning i metall. Nu finns en bänk för morgonsol, ett litet hus för alla trädgårdsredskap och titta på trästolpen. Den har fyra krokar på en tvärslå och på två fönster mittemot hänger fyra tvättlinor för uppkrokning on demand. Att torka tvätt i varma vindar är en fri lyx. Man kan hänga tvätt barfota utan att småstenar ger aj. Design can be everywhere:-)

Resvägar

På vägen från Nice, om man kommit med flyg, passerar man först Antibes och Cannes och efter c:a 3 mil når man Fréjus. Tar c:a 50 minuter med bil. Det går en utmärkt flygbuss - Se Pdf för tider - från Nice Aeroport till Fréjus center (Gare Routière). Tiderna finns också i Huspärmen. Både Fréjus och syskonstaden S:t Raphaël är hamnstäder med marinor och ett stort utbud av butiker och restauranger. Lokalbussen dit stannar nära huset.

Fréjus med omnejd - utflykter

vykort från Provence

Ett vykort från Fréjus

I Fréjus finns den största - eller kanske näst största - amfiteatern utanför Rom. Den helrevoverades för några år sedan.

Vill man bada i det stora havet finns rikligt med både sandstränder och mer klippiga stränder lite österut. Österut hittar man också landstigningsplatsen för en av andra världskrigets stora operationer - Operation Dragoon. Över 300 000 soldater och 2.000 flygplan deltog i invasionen i juni 1944. Stranden är stenig och har mycket färre besökare än invasionsplatsen i Normandie, men är värt att både besöka och känna till.

Frejus et Saint Raphael

Fréjus och S:t Raphaël är sammanväxta

S:t Raphael har en bra tågstation med goda förbindelser mot såväl Nice som Marseille och Köpenhamn. S:t Raphael är en trevlig stad med många butiker och strandrestaurangerna ligger tätt. Från S:t Raphael kan man åka båt till S:t Tropez - tar c:a en timme.

Försäljning

Begärt pris: 765.000 EUR

För närvarande ingen mäklare och ingen brådska. Förbättringar pågår "ständigt": 2019 - totalrenoverat poolen, cool jasminfärgad diskho, bred trätrappa vid utgången från ett sovrum vid entrén, målningsprojekt med mera.

Alla husägare vill sätta sin prägel på sitt nya hus, men tanken är att man ska kunna flytta in här direkt utan att leta hantverkare. Huset kan säljas med all inredning, utrustning, verktyg och konst (modern), minus en del arvegods och lite annat.

Skapad: Senast ändrad: