home   IDstories logotyp StoryTeman och topplistor

Hus i Provence sålt 2022

fransk flagga

Cette présentation en Français.

Presentation in English.

Entré
Nu har du kommit fram. Öppna!
Entry
Här känner man att man är i Provence. Boulebanan skymtas.
Hus i Provence
Medelhavet är nära, men en insynsfri pool - 4.5 x 11 m - glädjer såväl barn som vuxna. Om än kanske på olika sätt.

170 kvm i Fréjus / Saint Raphael

Aerial view
"Dalsänka" nedanför huset och nära till skogen till höger.
Aerial view
Röd pil är en gång mot grönyta och buss. Blå pil, en genväg till skogen.

Huset ligger högt på en sluttning i den gamla romarstaden Fréjus 3 mil väster om Cannes och Antibes. Man ser inte Medelhavet men Ésterelbergen från flera fönster. På kvällen glittrar avlägsna fönsterljus på kullarna. Det tar lite drygt fem minuter att köra bil till Medelhavet.

På övervåningen finns två stora sovrum, ett arbetsrum och ett badrum och en separat toalett. Från två av rummen kan man gå ut på en terass med milsvid utsikt mot Esterelbergen. På nedervåningen finns två sovrum, badrum, toalett och ett stort sammanhängande vardagsrum, matsal och kök. Det känns spännande att öppna ytterdörren och komma in i vardagsrumsdelen med ett snedtak med kraftiga bjälkar, en topphöjd på 5 meter och se ut genom ett panoramafönster genom två mäktiga palmer. Matsal och kök ligger några trappsteg upp. Huset är ritat av en ganska känd arkitekt och har många personliga lösningar. Klassiskt provencalskt - klart charmigt. Mycket trevliga grannar.

Huset såldes i september 2022.

Huset ägdes av Fredrik och Johan Schlasberg.
Ny ägare är en familj i Paris som planerar att bo där halva året.

Plan 1 och plan 2

plan 1
plan 2

Exteriörbilder

Terrace

Frukost- lunch- eller middagsbord. Krukor med citronträd och rosmarin ger färg och fingerdoft. Utegrillen skymtas.

Terrace

Stanna vid räcket och titta ner mot poolen och alla buskar och träd. På andra sidan tomten finns en liten ravin med bl a korkekar. Poolmaskineriet - nyservat - med värmepump finns till höger under avsatsen.

Terrace

Vy mot väster från terassen. Man kan komma dit
från sovrummet "Bon appartement" - där hänger porträtt av Napoleon och hustrun Josephine.

RooftopView
Utsikt från terassen på andra våningen. På kvällen lyser sluttningen av ljus.
genväg
Genväg

Halvvägs ner till poolen finns en liten, nästan dold, genväg till husets östra sida. Där finns en bod för trädgårdsredskap och en plats att torka tvätt. Ett trappsteg är uthugget i stenen och ett räcke som handstöd.

Outdoor laundry drying
Bänk för morgonsol, ett litet hus för trädgårdsredskap. Titta på trästolpen, den har fyra krokar på en tvärslå och på två fönster mittemot hänger fyra tvättlinor för uppkrokning efter behov. Man kan hänga tvätt barfota utan att småstenar ger aj. Design can be everywhere.
Dörren till höger leder till matplatsen. Mycket praktiskt.
boule
Professionellt anlagd boulebana, roligt spel även för glada amatörer:)

Interiörbilder

insyn i provence

Voléerna är ännu öppna och man ser matbordet och bakom det en stenmur i brösthöjd. Där kan man hänga lite och ställa vackra rätter. Längst in skymtar köket.

kök
Provencalsk stil med ny gasspis och ny diskbänk. Inbyggt kylskåp till vänster
vardagsrum
Vardagsrum. Utgång mot stora terassen till höger och till kortsidan rakt fram.
vardagsrum
Vy från matplatsen som ligger två trappsteg upp.
bedroom downstairs
Sovrum med utgång mot terassen. Litografi av Ola Billgren.
bathroom
Inbyggd dusch till vänster
Barn på besök lekte med ballonger
bathroom
Sovrum och arbetsrum nära köket. Bakom kameran och till höger när man kommer in i rummet finns en stor säng.

trappa
Upp och ner

Följ med upp på andra våningen. Bilden är en kopia av världsberömde Frank Stella. Ett arbetsrum till höger och det stora sovrummet till vänster.

master bedroom
Större sovrum på 2:a våningen
bedroom no 2
Sovrum på 2:a våningen.
Alla sovrum och arbetsrummet har stora inbyggda skåp.
bedroom no 2
Öppna morgonfönstret.
bathroom
Inga förklaringar behövs
office
Inspirerande arbetsrum

I närheten finns ...

Det finns ett 15-tal golfbanor i området. På 10 minuter kan man cykla till ett närliggande centrum - vid golfbanan 'Golf Valescure' - med ett bageri som öppnar innan man vaknat, livsmedelsaffär, grönsaker, köttaffär, fiskaffär, ett 'fromagerie' med ostar och annat som i ett fint kvarter i Paris, apotek och tidningar. Man kan snedda dit genom en öppen 'parkskog' på en mountainbike (finns 2) om man vill. Eller promenera.

Fréjus och Saint Raphael

Frejus et Saint Raphael
Fréjus och S:t Raphaël är sammanväxta

Saint Raphael är mer mondän än Fréjus även om den också har flera kvarter med sydfransk charm. Från S:t Raphael kan man åka båt till S:t Tropez - tar c:a en timme.

Saint Raphaël har ett stort utbud av bra butiker och ett fint kulturcentrum. Att man kan välja mellan många restauranger vid Medelhavets strand behöver kanske inte sägas.

I Fréjus finns den största - eller kanske näst största - amfiteatern utanför Rom. Den helrenoverades för några år sedan.

Utflykter i regionen

vykort från Provence
Ett vykort från Fréjus

Vill man bada i det stora havet finns rikligt med både sandstränder och mer klippiga stränder lite österut. Österut hittar man också landstigningsplatsen för en av andra världskrigets stora operationer - Operation Dragoon↗ svW . Över 300 000 soldater och 2.000 flygplan deltog i invasionen i juni 1944. Stranden är stenig och har mycket färre besökare än invasionsplatsen i Normandie, men är värt att både besöka och känna till.

Referenser och service

De åren vi hyrde ut huset - till och med 2022 - var den bästa referensen att många hyresgäster, inklusive några franska familjer, kom tillbaka flera gånger och ofta tipsade sina vänner. Vår husvärd Lucien fanns nära till hands för att lösa eventuella frågor med huset och i Huspärmen fanns både skötselråd och tips om lokala sevärdheter, kartor och inköpsställen.

Resvägar till Fréjus och Saint Raphael

På vägen från Nice, om man kommit med flyg, passerar man först Antibes och Cannes och efter c:a 3 mil når man Fréjus och Saint Raphael. Tar c:a 50 minuter med bil. Det går en utmärkt flygbuss från Nice Aeroport till Fréjus center (Gare Routière) och Saint Raphael som har en bra tågstation med goda förbindelser med både lokaltåg och de som för dig längre. Lokalbussen till Saint Raphael / Fréjus stannar 150 meter från huset.

map

Se läget i Frejus på en större karta

Skapad: Senast ändrad:

dela denna story
Dela

Dela denna story: 90% av alla som använder webben gör det med Google Chrome. Funktionen för delning av en sida är uppdaterad. Ikonen finns i webbläsarens menyrad. dela denna story är motsvarande ikon i Windows.