home   IDstories logotyp StoryTeman och topplistor

Golfklubbar och Dropgolf

TEMAN: Golf | Innovationer

golfklubbar
Golfklubbar i en ny värld

Golfklubbar och Dropgolf

De flesta golfklubbar arbetar idag med att trimma sina kostnader, utveckla sitt arbetssätt och än mer vårda sina medlemmar och gäster. Man provar nya idéer inom banskötsel, marknadsföring och andra områden. Dropgolf är en ny idé, prova.

Dropgolf klubblista

Golfklubbar och företaget Dropgolf

Dropgolf är ett koncept för närspel och snabbare golf på alla golfbanor. Dropgolf har också en värdemodell som tillför en golfklubb en ny tjänst/produkt och därmed möjlighet till nya intäkter och än fler nöjda golfare.

Golfspelarna och de som kan tänkas vilja börja spela golf (igen) är viktigast. Dropgolf kan ha en roll för att intressera unga personer för golf, kan passa äldre personer och de som vill växla mellan Tee golf och Dropgolf.

Golfspelare erbjuds en lägre greenfee när de spelar Dropgolf på en golfklubbar i Dropgolfs Nätverk.

Kostnaden för att ingå i Dropgolfs nätverk är 3.000 kronor + moms/år och kan betalas av klubben eller en sponsor (5.000 kr.) 200 tryckta Dropgolf scorekort ingår

Dropgolf sponsor

En klubb kan ha EN Dropgolf sponsor

De flesta golfklubbar har många sponsorer/partners. I Dropgolf kan det endast finnas en sponsor per golfklubb. När ett företag sponsrar en golfklubb - kostar 5.000 kronor + moms - kommer klubben med i Dropgolfs Nätverk

Ett företag kan sponsra en golfklubb för att visa att man är positiv till innovationer och för att man vill stödja en golfklubb. Varje sponsor har sin logotyp med i listan av klubbar som är med i Nätverket. Läs mer om företagssponsring och golfklubbar.

Matchmaking: om ett företag vill sponsra en klubb någonstans i världen, kan Dropgolf AB finna en klubb och sköta önskad del av kontakterna. Dropgolf kontaktar löpande en del företag för att intressera dessa för att bli sponsor till en golfklubb.

Praktiska frågor

Varje golfklubb bestämmer själv sin greenfee och eventuellt andra villkor för att spela Dropgolf. Administrationen är enkel och det är lätt att räkna ut och mäta om denna tjänst/produkt är intressant för golfklubben. Break even, utöver andra värden, ligger troligen på mellan 20 och 30 extra greenfees per år. Eller en extra företagsgolf

Drogolf AB håller på att ta fram särskilda markeringsstolpar för Dropgolf som t ex kan användas vid tävlingar. Vid en företagsgolf markerar klubben en Dropbox på varje hål. Dropgolf AB anordnar inte företagsgolf, det gör klubbarna bäst själv.

En röst från en klubbordförande

En ordförande i en mindre golfklubb skrev sommaren 2012 i sin blogg Medlemstappet fortsätter över hela linjen. Ser vi på statistiken ser det ut som att medlemmar inte byter klubb i någon större utsträckning utan man lägger helt enkelt av..... Det är en svag tröst att vi inte är ensamma om att tappa medlemmar. Tror inte ens vi är värst drabbade. ....

De som är flexibla och öppna för förändringar - inom många områden - är de som har störst chans att det går bra för.

Skapad: Senast ändrad: