Ledtrådar och mobila ingångar

Ju mer resurser någon lägger på sin hemsida, desto lönsammare blir det att andra hittar den.

 

Nästan ingen hittar till din hemsida, om du gör som vi just gjort - lägger en svårfunnen länk mitt inne i en bokstavsdjungel.

Alla hemsidor och inte minst dess undersidor finns i en mycket mycket stor och växande djungel. Dessutom blir nästan alla mer rädda om sin tid.

Grattis Du hittade hit via ett nästan osynligt a; A som i Ariadne.

Ariadne, dotter till kung Minos på Kreta, gav Theseus ett garnnystan, med vars hjälp han fann vägen ur labyrinten. Därför säger man att en Ariadnetråd är en ledtråd.

Ledtrådar är bra.
IDstories kan man ofta hitta via mobila ingångar.

För att hitta saker behöver man ofta ledtrådar.
Vi kallar dom för mobila ingångar.

Ledtrådarna ska finnas på så många ställen som möjligt och ge en direkt ingång till precis det du vill veta mer om. Man ska kunna använda både mobila enheter och sin PC för att få veta mer eller informera en vän.

Situation-Based Services [SBS]

Marknadsföring och kunddialog kommer allt mer att fokusera på att erbjuda kunderna service av både information och varor, vid de tillfällen kunden eller en informationsintresserad person väljer. Mobilindustrin kallar detta för Location-Based-Services (LBS). Vi tycker att SBS är en mer adekvat benämning då SBS sätter personen i centrum och inte platsen.

Vi har döpt detta till Situation-Based Services. Det är en persons möjligheter i varje unik situation som ska vara i centrum och vad som då ska kunna vara möjligt. Vi har utvecklat detta i IDstories Situationsmodell.