homeIDstories.se 10 mest visade IDstories

Malmö stadsbibiliotek

Malmö stadsbibliotek

Malmö stads huvudbibliotek. Öppettider.

Malmö stadsbibliotek

Malmö stadsbibliotek med huvudbibliotek och 10 stadsdelsbibliotek har mycket att erbjuda och det mesta är gratis: bortåt 1 miljon böcker, 2.300 tidskrifter och mer än 300 dagstidningar på en rad olika språk, över 4.000 hyrvideofilmer och 16.000 musik-cd. Det finns också möjlighet att söka i en rad databaser på cd-rom och via Internet.

Kunskapstorget och uppslagsverket BiBB

Fantasi och kunskap är Malmö stadsbiblioteks motto.

Biblioteket kommer även framöver att ge stort utrymme åt romaner, poesi, dramatik och barnlitteratur. Men den stora utvecklingen sker just nu i bibliotekens roll som kunskapscentra. Med sina samlingar, informationstekniken och personalens samlade kompetens, kommer biblioteket att kunna kunna ge dig bra service.

Ljusets kalnder

Ljusets kalender

Malmös nya huvudbibliotek invigdes i maj 1997. Den kände danske arkitekten Henning Larsen har skapat en monumental byggnad intill det gamla Slottet, som varit huvudbibliotek sedan 1946.

Det finns flera hundra sittplatser för studier och läsning. Via hissar och ett system av balkonger, broar och trappor kan man söka sig till en plats alldeles intill glasfasaden mot parken eller på en balkong med utsikt.

Interör - Malmö stadsbibliotekHär kan man botanisera bland 500 000 böcker, 1 400 olika tidskrifter, 150 tidningar från hela världen och mängder av hyrfilmer och musik-cd

Biblioteket är flexibelt. El-, tele- och datakraft kan tas upp var som helst. Via fyrtio datorer når besökarna bibliotekets datasystem, Internet, cd-romnät och databaser. Böckerna lånar och lämnar besökaren själv tillbaka via automater.

Vårt nya bibliotek, som vision och verklighet, är väl dokumenterat i boken Tidernas bibliotek, som kan köpas på biblioteket.

Malmökarta

Skapad: Senast ändrad:

Annan sponsor är möjlig